Jotenkin alkaa valjeta tämä diettimania, eihän näillä "kielletään tämä ja tuo ruoka-aine, syö vain rahkaa"-dieteillä päästä pitempi aikaisiin tuloksiin. Tai varmasti näistäkin löytyy onnistumisia mutta ne ovat aika marginaalinen osuus. Varmasti joku joka on vasta onnistunut "kananmuna-rahka-kaurapuuro"-dietillä, hehkuttaa sitä facebookissa, Instagrammissa ja iltalehden sivuilla. Mutta kun kilot sen jälkeen hiipivät salakavalasti takaisin, ei siitä isoja otsikoita revitä. Ei ei, silloin painetaan leuka rintaa ja ollaan hiljaa ja annetaan suuren yleisön ajatella että "Vau onpas mahtava dietti!". Millähän tavalla päästäisiin eroon tästä? Varmasti ainakin puhumalla suoraan kun epäonnistutaan näiden diettien kanssa.

Itse aloin miettimään sitä että yläpäässä taitaa olla se vika... Päässä tehdään päätökset mitä siitä suuaukosta menee sisään ja mitä ei. Mistä siis apua? Ehkäpä psykologiasta? Wikipedian mukaan; "Psykologia (vanha nimitys sielutiede[1]) on tieteenala, joka tutkii ihmisen toimintaa. Toiminnalla tarkoitetaan niin mielen sisäisiä tapahtumia kuten tunteita, muistia, ajattelua kuin myös käyttäytymistä." Googlasin sitten painonhallinan psykologian ja pääsin Teemu Ollikaisen sivuilla jossa puhutaan psykologisesta painonhallinnasta, asia alkoi kiinnostamaan. Kirjan hommaaminen meinasi ensin tyssätä siihen että joka paikasta se oli loppunut mutta onneksi jonkun aikaa nettiä kaivettuani sen löysin ja nyt olen aloittanut sen lukemisen.

Aion testata itselläni miten tämä toimii. Kaikki riippuu itsestäni ja päästäni. Katotaan miten käy...

Asiasta kukkaruukkuun, pikkasen meinaa hirvittää kun marraskuun alku lähestyy ja pyöräilemään pitäisi ruveta. Ensilumi satoi ja tiet on liukkaat. No onneksi fatbikellä nuo asiat ei niin hirveältä tunnu mutta yksi pieni asia meinaa häiritä. Mistä hitosta minä saan vaatteet pyöräilyyn? Paidat on liian lyhyitä ja housut valuu joten pakkasella perse paljaana pyöräily ei houkuta. Taas päästään tähän kivaan aiheeseen, ilmeisesti kukaan urheiluvaatevalmistaja ei ymmärrä että myös ylipainoiset urheilevat ja tarvisivat mukavia ja hyviä vaatteita siihen. Ja mielellään sellaisia jotka eivät maksaisi niinku miljoonaa.